Lucid Air Amerika tabanlı bir firma olan Lucid Motors tarafından üretilen elektrikli bir otomobil. 2007 yılında faaliyete başlayan şirket MobilEye ile yaptığı anlaşma sonrasında 8 kameralı sensörler ve otonom mimarisine kavuştu. Lucid Motors’un lityum-iyon bataryalarını ise Samsung SDI üretiyor. Şirketin 20.000’den fazla çalışanı bulunuyor.

Yenilenen özellikleri ve Tesla Model’ e göre uygun fiyatlı olmasıyla bu modelleri sevenleri heyecanlandırdı. Şimdi Lucid Air’a yakından bakalım.

Motor
Otomobil incelemelerimizde genelde “tasarım” başlığı üzerinden değerlendirmeye başlarız lakin Lucid önümüzde bu kadar istisna model çıkartmışken biz de onlara özel olarak bir öncelik yapabiliriz. Lucid’in ilk elektrikli otomobili Air’da biri önde biri arkada olmak üzere iki adet elektrik motoru bulunuyor. Tıpkı geçtiğimiz süreçte sizlerle paylaştığımız gibi herhangi bir süprizle karşılaşmadığımızı ve aracın 100 kWh ve 130 kWh‘lık batarya seçenekleriyle sunulacağının bilgisini tekrarlayabiliriz. 0‘dan 100‘e 2,5 saniye civarında erişebilen otomobilin belkide en etkileyici değeri beygir gücünde. İlk bakışta bir aileyi pikniğe götürmek için fazlasıyla uygun bir sedan gibi gözüken Lucid Air, iki elektrik motoruyla birlikte toplamda 1.000 beygir güce sahip. “Eee, bu neredeyse hiper otomobil olmuş!” dediğinizi duyar gibiyiz ve hiç şüphe yok ki bu değerleriyle Lucid Air, milyon dolar karşılığı satın alınabilen hiper otomobillerin gücünü kullanıcısına sunuyor. Şarj süresinin henüz belli olmadığı Air’de hızlı şarj özelliğinin olduğunu da belirtelim.

Tasarım
Lucid tasarım ekibinin etkileyici bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Ön tarafta robotik bir gözü andıran çizgi formunda LED ışıklandırmalar ve tampon tasarımı göze hoş gelen bütünlüğü sağlayabiliyor. Ön tarafta dikkatimizi çeken ve belkide Air’in performanslı bir sedan olduğunu bize en bariz gösteren geniş tasarımlı kaput oluyor. Hafızamızı biraz zorladığımızda Air’in ön tasarımının 2017 Chevrolet Camaro ile benzerlik gösterdiğini de söyleyebiliriz. Arka tarafta da aracın tüm hatlarındaki tatminkarlığın tek parça LED ışıklandırmalar ile devam ettiğini görüyoruz.
Air’in içerisinde girdiğimizde fiziki tuşlardan arınmış teknolojik bir kokpit karşımıza çıkıyor. Tesla’da olduğu gibi merkezde büyük bir tablet ekrana yer veren Lucid, sürücü ekranı konusunda da fazlasıyla cömert bir tutum sergilemiş. Lucid’in otonom sürüş teknolojisinin de Air dahilinde sunulduğunun altını muhakkak çizmemiz gereken detaylar arasında.

Lucid Air’in içerisindeki belkide en radikal farklılık arka tarafta. Tıpkı ön tarafta olduğu gibi arka yolcu koltuklarını da bir konsolla ayıran Lucid ekibi, arka tarafta oturan yolcular için de ekranları koymayı unutmamış. Tüm bu donanımlarla birlikte her otomobilde olduğu gibi araç içerisine bambaşka bir hava katan panoramik cam tavan güzelliğe güzellik katıyor. Lucid, Air’in en donanımlı versiyonun satış fiyatının 160.000 dolar civarında olduğunun bilgisini verirken ilk 250 otomobilin şimdiden satıldığını açıkladı. Bundan sonraki süreçte ön sipariş vermek isteyen kullanıcılarınsa 25.000 dolarlık ön ödemeyi yapması gerekecek. Lucid Air, Ocak ayı içerisinde düzenlenecek CES 2017 kapsamında ilk kez kullanıcıların karşısına çıkacak.

Özet olarak Lucid Air;

otonom sürüş için tüm özellikleri başlangıç seviyesinden itibaren sunduğu şeklinde. Lucid Air, arka tekerlekten çekiş, LED farlar, 10 hoparlörlü ses sistemi, 12 yönlü elektrikli koltuklar, 19 inç jantlar, dokunmatik ekran, 1000 beygir gücü ve 643 kilometre menzil gibi üstün özellikler sunuyor.

Elbette aracınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz: Motor gücünüzü 1000 beygire çıkarabilir, menzili 700 kilometreye taşıyabilirsiniz. Aktif süspansiyon,21 inçlik alüminyum jantlar, eşsiz bir cam tente, bolca deri ve ahşap da opsiyonlar arasında. Lakin bu tür donanımlar, motor ve batarya seçenekleri otomobilin fiyatını 100.000 dolar civarına taşıyacaktır. Bizce giriş sürümünün özellikleri fazlasıyla yeterli ve fiyatı da “rakibine göre” uygun.

Peki ya fiyatı :

Giriş seviyesi : 52.500 Dolar

Rezerve Edilmiş : 100.000 + Dolar

Tags: